Мика Ричардс: Ман Юнайтед участва в борбата за титлата


Н. Гавазов

Мика Ричардс: Ман Юнайтед участва в борбата за титлата

Бившият защитник на Манчестър Сити и Астън Вила Мика Ричардс говори за перспективите пред Манчестър Юнайтед във Висшата лига.

"През целия сезон хората казват, че Манчестър Юнайтед далеч не е претендент за титлата, но класирането разказва друга история. Ако Манчестър Юнайтед спечели отложения мач от първия кръг, той ще бъде на второ място и само на две точки от невероятния Ливърпул. "Червените дяволи"  участват в състезанието, дори ако някои от критиците на Оле Гунар Солскяер откажат да го признаят. Норвежецът заслужава голямо уважение, защото все още е в играта, но може би няма да го получи.

И разбирам защо. Като експерти, от кръг на кръг  обсъждаме подробно един конкретен мач или играта на определен отбор. Това ви позволява да пропуснете по-голяма картина или посока. Манчестър Юнайтед не се появи от нищото. Няколко лоши резултата в Шампионска лига доведоха до изпадане, което пък доведе до критики към Солскяер. Но във Висшата лига те са във форма от дълго време и вече се изкачиха на трето място с шест победи и едно равенство в последните седем мача.

Солскяер често го омаловажават. Всеки път, когато загубят и изглежда, че му е време да си тръгне. Но е време да му покажем малко уважение. Манчестър Юнайтед не се е доближавал до върха в таблицата на лигата към Коледа от 2013 г., когато Сър Алекс Фъргюсън напусна, но тази година те са там.

Все още не вярвам, че ще вземат титлата, но не се притесняват какво мислят другите. Те са във форма, придобиха увереност и ще почувстват, че всичко е възможно. През втората половина на миналия сезон видяхме, че те са способни на дълъг период от добри резултати, за да могат да повярват в себе си", заяви Ричардс.

Манчестър Юнайтед с 26 точки заема  трето място в класирането във Висшата лига.

  Сподели
295