Легенда на Египет: Салах е нещастен в Ливърпул


Н. Гавазов

Легенда на Египет: Салах е нещастен в Ливърпул

Бившият футболист на националния отбор на Египет Мохамед Абутрика сподели мнението си за ситуацията на своя сънародник Мохамед Салах в Ливърпул.

"Обадих се на Салах за ситуацията му в Ливърпул, той е разстроен, но това никога няма да повлияе на представянето му на терена. Знам, че Мохамед не харесва Ливърпул, той ми каза причините, поради които е нещастен, но не мога да говоря за това публично. Една от причините Салах да се разстрои е, че той не бе капитан в мача срещу Мидтиланд.

Ако Мохамед беше играч на Реал Мадрид или Барселона и играеше на същото ниво като Ливърпул, той щеше да спечели "Златната топка".

Според мен Ливърпул обмисля да продаде Салах заради икономически цели. Нямам влияние върху решенията на Салах, той е мой приятел и брат, той е достатъчно умен, за да знае кое е най-доброто за него", заяви Абутрика.

През този сезон Мохамед Салах участва в 21 срещи за Ливърпул във всички състезания, като вкара 16 гола и 4 асистенции.

Абутрика печели два пъти Купата на африканските нации с Египет, а с Ал Ахли е петкратен носител на титлата в африканската Шампионска лига и четирикратен носител на Суперкупата на Африка. През 2007 и 2008 година Международната федерация по футболна история и статистика го обяви за най-популярния играч в света. През 2017 г. той бе обвинен, че е спонсорирал организацията "Мюсюлманско братство".

  Сподели
471