Артета: По-добри сме от съперниците


Н. Гавазов

Артета: По-добри сме от съперниците

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета успокои феновете, че "артилеристите" не са твърде лоши за отбор, заемащ 15-то място в таблицата за класиране на Висшата лига.

Поражението с 2: 1 в събота от Евертън е осмо за  Арсенал от 14 мача във Висшата лига през този сезон. "Артилеристите" имат отрицателна голова разлика и са само на пет точки от зоната на изпадащите.

Артета обаче намира позицията на Арсенал за несправедлива и смята, че отборът му превъзхожда своите съперници в игра "всяка седмица“.

"На първо място, трябва да подобрим нещата, над които имаме контрол. Има неща, които напоследък не правим. Например, не използваме шансовете си, играейки с десет човека.

Обикновено, когато даден отбор е на тази позиция, противниците го унищожават всяка седмица, но това не е нашият случай. Ние сме по-добри от опонента си всяка седмица, но не печелим мачове и трябва да осъзнаем това.

Не искам да се самосъжаляваме. Това е битка, в която трябва да влезем. Не ни е нужно много, за да играем по-добре.

Този колектив наистина е разстроен от поражението, защото вярваше, че може да дойде тук и да промени ситуацията. Те безспорно се опитаха усилено и показаха страст и решителност.

Определено създадохме повече от Евертън. Вкарахме си автогол и допуснахме след статично положение. Подготвяхме се за това, но те са добри в този компонент.

Ние създаваме много шансове. Просто ни трябва малко късмет с последното подаване, последния дрибъл, последния удар", заяви Артета.

  Сподели
384