Моуриньо е безразличен към критиците


Н. Гавазов

Моуриньо е безразличен към критиците

Кормчията на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че е безразличен към критиките относно стила му на игра.

Въпреки отличните си резултати през този сезон, Моуриньо си навлече  критики за предпазливия си стил на игра и желанието да отстъпва топката и територията си на съперника.

Тази тактика донесе победи на "шпорите"  над Манчестър Сити и Арсенал, докато хората на Моуриньо загубиха с 2: 1 от Ливърпул. Жозе обаче не се интересува какво казват хората за футбола му.

"Разстройва ли ме как ме виждат хората? Не. За мен е добре. Не работя в търсене на признание.

Добре, когато дойдох тук преди 15 години, може би бях малко арогантен по този въпрос, но сега не съм такъв.

Работя за доброто на моя клуб, за доброто на моите играчи. Опитвам се да зарадвам хората, които обичат моя клуб.

Аз съм много амбициозен и това изобщо не се е променило. Мисля, че все още можете да прочетете в лицето ми, че пораженията ме нараняват по същия начин и това не се е променило.

Но търся ли някакво признание? Не е за мен. Не ме интересува", заяви Моуриньо.

Тотнъм направи само 19 подавания  в далечната третина на терена срещу 200 в загубения мач срещу Ливърпул, но за Моуриньо тази статистика също не означава нищо.

"Ако питате, сега и аз не мога да си спомня тези 19.

Обичате думата "притежание" и обичате статистиката. Понякога мислите за нея като за ефективност и казвате: "Този играч беше 92 процента ефективен при подаванията си". Статистиката обаче няма да ви каже, че този играч е направил подаване на два метра,  че този играч е централен защитник и че само е подал към другия централен защитник. Или номер 6 е подал само на 8-ми.

Другият човек може да има 65 процента точност на подаване, но този човек прави резултатен пас, този човек прави няколко умели подавания, този човек премина 60 ярда, променяйки посоката. За това в много, много случаи статистическите данни са невероятни парчета месо или риба, но зле подготвен. Статистиката не ми казва толкова много. Това, което ми казва много, е броят на отбелязаните голове и създадените шансове", заяви Моуриньо.

  Сподели
213