Биелса: Мачът с Нюкасъл е много важен


Н. Гавазов

Биелса: Мачът с Нюкасъл е много важен

Мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса отговори на въпроси на журналистите преди мача от 13-ия кръг на английската Висша лига срещу Нюкасъл Юнайтед.

"Мачът с Уест Хем от 12-ия кръг бе физически един от най-добрите за нас през сезона. Тичахме повече само в срещата с Астън Вила. Но мачът с Астън Вила бе много по-лесен. Когато играете с отбор, който се опитва да играе атакуващ футбол, размерът на полето за вас е 100 на 60 метра. Но когато играем с тимове, които играят на контраатаки, полето за нас става два пъти по-малко. Ако видите таблица колко отбора са участвали във всички мачове, ще имате ясно разбиране на ситуацията.

Много е трудно да говорим за бъдещето, камо ли да го предсказваме. Реалността е, че в последните шест мача взехме само четири точки от осемнадесет възможни. Имаме негативен цикъл, който разбира се има последици. Половината от отборите на Висшата лига вече преживяват това. Знаем, че в този турнир всеки мач е много труден и се опитваме да играем по такъв начин, че да спечелим възможно най-много точки.

Мачът срещу Нюкасъл е много важен. Те са с три точки пред нас – разстояние от една победа. Не очакваме лесен тест", заяви Биелса.

  Сподели
111