Артета: Гърдите ми са тук - стреляйте!


Н. Гавазов

Артета: Гърдите ми са тук - стреляйте!

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е готов да понесе критики за лошата форма на отбора.

Арсенал спечели само един от последните си осем мача във Висшата лига и сега е едва 15-и в таблицата - на пет точки от зоната на изпадащите.

Тази форма на "артилеристите“ поражда големи въпроси пред Артета, който само преди 12 месеца оглави лондонския отбор, но Микел е готов да поеме отговорност.

"Това е нашата реалност в момента и ние трябва да приемем критиката, като останем смели, борим се и не се отказваме. Не е време да се крием - това е време да се изправяме пред предизвикателствата и да отговаряме на тях.

Съжалявам, но в момента трябва да поемем тези куршуми. Ние не печелим футболни мачове и аз просто трябва да сложа гърдите си. Застреляйте ме, защото имате право да го направите, защото ние не печелим.

Какво друго мога да направя? Да сведем глава, да работим по-усилено и да се опитаме да се подобрим.

Критиката е естествена, това е част от професията. Мениджърът винаги носи максимална отговорност, когато не постигате резултати. Така че приемам критика. Каквото и да се каже, в крайна сметка трябва да се печелят мачовете.

Този клуб е твърде голям, за да претърпи толкова поражения, колкото през последните седмици. Гърдите ми са тук - стреляйте по мен, момчета", заяви Артета.

  Сподели
253