Лампард: Лигата стана по-плътна


Н. Гавазов

Лампард: Лигата стана по-плътна

Мениджърът на Челси Франк Лампард очаква, че през този сезон ще са достатъчни най-малко количество точки за спечелване на титлата във Висшата лига.  

В предишните три сезона титлата отиде в Манчестър Сити или Ливърпул със 100, 98 или 99 точки. 93 точки бяха достатъчни на Челси по време на шампионската кампания 2016/17.

Плътността в горната част на таблицата обаче е много висока през този сезон, като в момента лидерите Тотнъм и Ливърпул имат само 25 точки след 12 мача, а Лампард не смята, че някой ще може да се откъсне.

"Мисля, че за това говори начинът, по който протича сезонът. Ние сами го усетихме през уикенда срещу Евертън. Те имат добри играчи, харчиха през лятото, имат добър състав, бяха добре организирани и ни създадоха много проблеми.

След като изгледахме мачовете в неделя, видяхте, че това е навсякъде. По някаква причина лигата стана по-плътна. Мисля, че отборите стават по-силни, добре се организират и определено почувствах, че подготовката ни за сезона бе малко по-различна, така че всички ние сме в процеса.

Чувстваме, че вече сме загубили някои точки, които не бихме могли да загубим. Всеки отбор го усеща по различен начин. Просто трябва да се уверим, че продължаваме да отговаряме на нивото си и да продължаваме да се подобряваме", заяви Лампард.

  Сподели
210