Ливърпул и Тотнъм се борят за подписа на Суарес


А. Павлов

Ливърпул и Тотнъм се борят за подписа на Суарес

Ливърпул и Тотнъм се борят за подписа на Луис Суарес, след като двата клуба отправиха предложение за преговори към Аякс, оповести www.goal.com UK. Чува се, че уругвайската звезда предпочита преминаване при шпорите, но червените все още биха могли да надделеят над опонента си от Висшата лига.

Амстердамци искат около 23 млн. евро за нападателя. Първоначално те бяха обявили цена от 20 млн. евро за Суарес, ала заради финансови затруднения са решени да направят възможно най-добрата сделка.

Уебсайтът www.goal.com UK разбра, че холандският клуб е показал, че е готов да извлече финансова полза от играча през януарския трансферен прозорец, въпреки че уругваецът заяви през уикенда, че би останал в Амстердам.

Суарес е по-склонен да отиде в Тотнъм заради по-горната позиция, която той заема в първенството, и заради лични причини, като той би предпочел да отгледа малката си дъщеря в Лондон.

Както вече стана ясно, мениджърът на лондончани Хари Реднап определи привличането на звездата от СП-2010 като цел №1, след като пропадна неговият интерес към Анди Керъл, и президентът Даниъл Леви е напът да започне преговори с Аякс през тази седмица.

Ливърпул обаче също следи 23-годишния състезател от много месеци насам и директорът по футболна стратегия в клуба Деймиън Комъли също изрази интереса си към Суарес. Деятелят е готов да преговаря с амстердамци за една от най-апетитните хапки на трансферния пазар в Европа.

"Аякс получи предложение за преговори както от Тотнъм, така и от Ливърпул. В момента Суарес би предпочел Тотнъм, понеже той е човек, ориентиран към семейството, и има малко дете. Уругваецът харесва идеята да живее в Лондон", информира източник на www.goal.com UK.

  Сподели
110