Фърдинанд мечтае Сон да дойде в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Фърдинанд мечтае Сон да дойде в Ман Юнайтед

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд определи нападателя на Тотнъм Сон Хин Мин за един от играчите, които най-много иска да види на "Олд Трафорд".

28-годишният кореец вкара 13-я си гол през сезона срещу Арсенал през уикенда, което позволи на Тотнъм да запази преднината си във Висшата лига.

Навремето в Юнайтед Фърдинанд успя заедно да играе с Парк Джи Сун, с който спечели четири титли във Висшата лига, но Рио смята, че Сон може да съперничи на легендарния си сънародник за най-добрия азиатски футболист в историята на английското първенство.

"Имам въпрос към вас: Сон ли е най-добрият азиатски играч, който някога е идвал във Висшата лига?

Защото имах възможността да играя с Парк Джи Сун. Той бе отборен играч, но в същото време абсолютен играч от най-високо ниво и професионалист от най-високо ниво.

Искаш играч като Парк Джи Сун във вашия отбор. Спомням си, че веднъж той лично игра срещу Пирло. Сякаш Пирло се събуди посред нощ и Джи го чакаше под леглото, превръщайки се в кошмар за него.

Но вижте, Сон ... Ако можех да доведа играчи в Манчестър Юнайтед, Сон  щеше да е на преден план. Точно в топ 3.

Обичам начина, по който играе. Той е праволинеен, заплашва отборите, винаги иска да вкара, притежава и двата крака, а също така изглежда като страхотен човек", заяви Фърдинанд в канала си в YouTube.

  Сподели
318