Артета: Партей трябваше да падне при втория гол на Тотнъм


Н. Гавазов

Артета: Партей трябваше да падне при втория гол на Тотнъм

Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира момента с втория допуснат гол в мача от 11-ия кръг на Висшата лига с Тотнъм (0: 2). Полузащитникът на "артилеристите" Томас Партей  напусна терена с контузия, но испанецът поиска той да се върне в играта. В резултат се влоши състоянието на играча и той бе заменен.  

"Томас получи травма, болеше го - скачаше на един крак. Той бе принуден да напусне и ние загубихме играча в ключов момент в прехода на атаката. В този момент той трябваше да падне на тревата. Исках да остане на терена и да даде всичко от себе си за отбора в тази ситуация. Никой не очакваше, че няма да го има в толкова важен момент.

Опитах се да го върна обратно на терена. Не мисля, че той разбра сериозността на ситуацията, когато напусна терена. Може би защото изпитваше силни болки. Всичко бе твърде бързо. Бяхме в атака, бяхме 4 на 3. Но изведнъж, прихващайки топката, те тръгнаха на контра, а Партей дойде при мен. Опитах се да го върна. Все още не съм говорил с него след мача", заяви Артета.

  Сподели
289