Моуриньо: Лидерството променя смисъла на дербито


Н. Гавазов

Моуриньо: Лидерството променя смисъла на дербито

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че отборът му ще оцени позицията си във Висшата лига по време на дербито с Арсенал.

Тотнъм влиза в неделното дерби на Северен Лондон като лидер на Висшата лига, така че "шпорите"  са обсебени не само от желанието да докажат превъзходството си над своите съседи - Моуриньо гледа по-нашироко.

"Дерби означава повече, когато не сте в толкова добра позиция. Но сега, когато сме в толкова добра позиция е малко по-различно. Искаме да спечелим точки, но не е, че казваме: "Искаме да победим Арсенал,защото победата над Арсенал е единственото добро нещо, което можем да дадем на нашите фенове".

Така бе през миналия сезон, когато играхме срещу Арсенал в края. Нищо не бе по-важно от това да победим Арсенал, защото искахме да подобрим настроението.

Въпреки това, никога не забравяме, че това е историческа конфронтация, която означава много за феновете. И дори за хората, които не са родени тук. Когато дойдете в клуба, вие разбирате неговата култура, изучавате неговата култура и споделяте ценностите на клуба с феновете", заяви Моуриньо.

  Сподели
345