Артета отказа да признае, че Тотнъм е претендент за титлата


Н. Гавазов

Артета отказа да признае, че  Тотнъм е претендент за титлата

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали Тотнъм, но отказа да назове съседите си претендент за титлата във Висшата лига през този сезон.

Арсенал се приближава до дербито в Северен Лондон на 14-та позиция във Висшата лига, знаейки, че ако загуби, ще увеличи разликата си с Тотнъм, който оглавява таблицата за класиране, на 11 точки.

Артета смята, че колегата му Жозе Моуриньо е успял да наложи добра игра на отбора, а играчите на "шпорите“ вярват във философията на своя наставник, но сегашният вид на таблицата за класиране няма значение за Микел.

"Мисля, че все още е твърде рано през сезона, за да се каже кой е претендент за титлата и кой не. Може да се каже, и това вече казах, че Тотнъм е на тази позиция, защото прави нещата правилно.

Трябва да се интересуваме от позицията си след 38 мача в лигата. Що се отнася до неделя, искаме да намалим разликата си с три точки.

Тотнъм е в отлична форма, те са пълни с увереност и можете да видите колко много вярват в това, което правят.

Когато попаднат в беда, те се придържат към плана си и вярват, че на определен етап все пак ще получат желания резултат. И така се случва.

Те се представят много добре и това е причината да са там, където са", заяви Артета.

  Сподели
154