Силва назова идеалната замяна на Йозил


Н. Гавазов

Силва назова идеалната замяна на Йозил

Бившият полузащитник на Арсенал Жилберто Силва вярва, че Джак Грилиш би могъл да замени Месут Йозил на "Емирейтс".

Както е известно, германският футболист не попадна в заявката на лондончани за мачовете на тима от Висшата лига и Лига Европа. Очевидно е, че Месут няма бъдеще на "Емирейтс", но Силва смята, че "артилеристите"  имат нужда от играч с такива характеристики.

Така Жилберто съветва бившия си клуб да погледне към Грилиш, който вкара пет гола и даде пет асистенции през този сезон във Висшата лига.

"Ако говорим за Месут Йозил, то Арсенал наистина се нуждае от този вид креативен играч. Арсенал се нуждае от някой, който да дойде в този отбор, да създава положения и да подава топката на нападателите.

Мислех, че Вилиан може да бъде такъв играч, когато подписаха с него, но той играе повече по крилото.

Арсенал има нужда от играч като Йозил. Кой?! Харесвам Джак Грилиш. Вече говорих много за него. Той се представя по невероятен начин и би бил подходящ за техния отбор.

Вижте как играе. Той има талант и желание. Той е страхотен майстор и това е неоспоримо. Той е сензационен този сезон.

Добрите играчи не са евтини - това е реалността във футбола, но тези играчи могат да имат голямо въздействие. Ако клубът реши да покани Джак Грилиш, те трябва да похарчат много и го знаят.

Не е лесно да се намерят качествени играчи на добра цена. Трябва да разбирате пазара много добре и да бъдете по-бързи от другите, защото много клубове претендират за едни и същи играчи", заяви Силва.

  Сподели
127