Арсенал проведе кризисна среща


Н. Гавазов

Арсенал проведе кризисна среща

Мениджърът на Арсенал Микел Артета проведе кризисни преговори със своите играчи.

В четвъртък, часове преди победата с 4: 1 над Рапид в Лига Европа, испанският специалист е събрал всички футболисти от първия отбор, за да обсъдят причините за лошата форма на тима във Висшата лига, както и да бъде сплотен колективът на морално ниво.

Съобщава се, че играчите са били призовани да споделят своите мнения относно ситуацията. Микел също така е уведомил хората си, че продължава да търси информатора на журналиста Дейвид Орнщайн, който разказа за сблъсъка между Давид Луис и Дани Себайос по време на тренировъчен мач.

Като цяло се е получила много отворен и позитивен разговор, но когато Артета и помощниците му са си тръгнали, играчите са провели друга среща - от съвсем различен характер.

Според ESPN, позовавайки се на няколко източника, тази втора среща е била много по-бурна и "напрегната". Играчите се опитаха да намерят виновника, но като цяло диалогът е бил  градивен и завършил приятелски. Освен това футболистите са стигнали до колективно решение - напълно се доверяват на Микел Артета. Общото мнение е, че именно това е правилният път към решението на всички проблеми, включително на неудовлетворителните резултати на тима във Висшата лига.

Напомняме, че в  неделя Арсенал ще играе срещу съседите си от Тотнъм.

  Сподели
336