Желанието на Клоп за пет смени няма да се осъществи


Н. Гавазов

Желанието на Клоп за пет смени няма да се осъществи

Мечтата на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп да върне във Висшата лига пет смени през този сезон не е осъдена да се сбъдне.

По време на международното прекъсване миналия месец Клоп специално организира видеоконференция с колегите си от Висшата лига, след което разкри, че някои от колегите са променили мнението си и сега повечето наставници на отборите подкрепят идеята за пет смени, както е в цяла Европа.

Но по време на поредната виртуална среща на шефовете на клубовете във Висшата лига тази тема дори не беше повдигната. Никой от 20-те участника на елита, включително Ливърпул, не предложи прегласуване на въпроса за петте смени.  

Шефовете на Висшата лига намериха за по-важно да обсъдят финансова помощ за долните дивизии, както и завръщането на зрителите на трибуните.

Напомняме, че през август клубовете от Висшата лига гласуваха два пъти срещу правилото за петте смени. За да се вземе това решение, е необходим кворум - най-малко 14 гласа от 20.

Проучване на Daily Mail на мeниджърите на Висшата лига миналия месец показа, че отношението към петте смени наистина се е променило - сега 12 наставници са за, а двама са готови да подкрепят всяка позиция на мнозинството. Това обаче не означава, че шефовете им са на същото мнение.

  Сподели
329