Арсенал обмисля да привлече Сари на мястото на Артета


Н. Гавазов

Арсенал обмисля да привлече Сари на мястото на Артета

Микел Артета все още не е заплашен от уволнение от Арсенал, но шефовете на лондонския клуб "имат предвид" опцията за смяна на мениджъра.

По-късно през декември Артета ще отбележи една година от назначаването си за мениджър на Арсенал и сега Микел  е под огромен натиск.

"Артилеристите“ загубиха и трите си последни домакински мача във Висшата лига, смъквайки се на 14-о място в класирането. А Вилиан и Пиер-Емерик Обамеянг, на които Артета осигури  астрономическа заплата, са в ужасна форма и не могат да се справят с ролята на лидери.

Шефовете на Арсенал няма да вземат прибързани решения и са готови да дадат време на Артета да коригира ситуацията, но италианското издание Stadio Sport твърди, че лондончани вече имат план, в случай че Микел се провали.

Твърди се, че "артилеристите“ обмислят да поканят бившия мениджър на Челси Маурицио Сари, който е извън клуба, откакто напусна Ювентус през миналото лято.

В същото време букмейкърите отдават предпочитание на друг специалист, считайки Масимилиано Алегри за основен фаворит за замяна на Артета.

  Сподели
168