Ман Сити е шокиран от отношението на Порто


Н. Гавазов

Ман Сити е шокиран от отношението на Порто

Манчестър Сити е останал шокиран от критиките на Порто след мача между двата отбора в Шампионска лига предишния ден.

След като оцеля по чудо у дома, старши -треньорът на Порто Сержо Консейсао заяви, че "той също би бил разстроен, ако не може да спечели с отбор, който има такъв бюджет".

След това португалският клуб продължи да налива масло в огъня, изпращайки до феновете  официално писмо. В него  Порто обвинява Фернандиньо в неправомерно поведение и твърди, че капитанът на Сити е искал от съдията да показва наказателни картони за португалските играчи за симулации.

Полузащитникът на "гражданите" Бернардо Силва пък е наречен  "международно известен осъден расист".  Напомняме, че преди време Силва се пошегува с приятеля си и съотборник Бенджамин Менди в Twitter. Тогава Менди защити Бернардо.  

Още по-учудващо е, че в писмото се посочва, че Хосеп Гуардиола и неговите играчи "не са могли да приемат резултата" и "трябва да са благодарни, че отново са имали късмет със съдийството". С това пък се намеква, че реферите са подпомагали британците.

Този вид атаки буквално са шокирали Сити. Клубът от  "Етихад" изрази недоволството си от публикациите на Порто чрез официално изявление, а също така припомни, че през 2012 г. португалският клуб е наказан от УЕФА за расисткото поведение на техните фенове, които обидиха бившия нападател на "гражданите"  Марио Балотели.

Според източници, близки до представителя на Висшата лига, в момента ръководството на Сити обмисля дали да подаде жалба до УЕФА за поведението на Порто.

  Сподели
130