Джо Коул: Челси може да спечели ШЛ и ВЛ


Н. Гавазов

Джо Коул: Челси може да спечели ШЛ и ВЛ

Бившият полузащитник на Челси Джо Коул смята, че отборът на Франк Лампард има потенциал да спечели както Шампионска лига, така и Висшата лига през този сезон.

Челси ускори драстично във Висшата лига, като се изкачи на трето място и осигури предсрочно своите плейофи в Шампионска лига. И Коул смята, че това може да бъде много успешен сезон за колектива на Франк Лампард.

"Мисля, че Челси е истински претендент.

Не мисля, че мога да отпиша някой от английските отбори. Всички те са способни да изкарат целия път в Шампионска лига поради качеството и силата на нашата лига.

В момента не виждам слаби места в Челси. Те нямат видима слабост - има само неща, които могат да добавят. Но ако погледнете последните два месеца, благодарение на Чилуел, Менди и Силва, те се върнаха в топ 4 и започнаха да опазват суха вратата си.

Изглеждаме стабилни при статичните положения. В тези области Челси се подобри значително през миналия сезон, но мисля, че все още можем да се подобрим.

Определено обаче бих ги класирал сред претендентите да спечелят Шампионска лига и Висшата лига тази година. Като Манчестър Сити и Ливърпул. Дори Юнайтед има богата традиция в това състезание (Шампионска лига). Мисля, че английските клубове ще стигнат далеч тази година.

Байерн, като настоящ победител, с право се смята за фаворит в Шампионска лига, но бих заложил парите си за поне един английски отбор, който да стигне до финала. Мисля, че ще бъде добра година за нас", заяви Коул.

  Сподели
269