Кавани носи обрат на Ман Юнайтед над Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Кавани носи обрат на Ман Юнайтед над Саутхемптън (видео)

Саутхемптън прие Манчестър Юнайтед в срещата от десетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Сейнт Мерис Стейдиъм" домакините поведоха с 2 гола, но включване на Единсон Кавани на почивката промени играта на Юнайтед и той вкара два гола и асистира за крайното 3:2.

Юнайтед започна много силно днес, като с няколко ранни положения се разминаха Гринууд, Бруно и Рашфорд. Така в 23-ата минута против събитията на терена, при един корнер на домакините Уорд-Прауз центрира перфектно на главата на Беднарек на първа греда и той надскочи Телес за 1:0. 

Това придаде увереност на "светците" и те притиснаха противника, като в 33-ата минута Уорд-Прауз получи шанс да стреля от пряк-свободен удар, правейки го перфектно за 2:0. При опита за спасяване тук Давид Де Хеа удари коляното си в гредата и на почивката бе заменен от Дийн Хендерсън за гостите.

Заедно с Хендерсън, на почивката Кавани се появи на мястото на Гринууд и играта в атака на Юнайтед потръгна. В 59-ата минута Кавани намери Бруно на дузпата, а той с прецизен удар вкара за 2:1. В 74-ата минута Бруно Фернандеш върна услугата на нападателя като от позиция извън полето стреля, топката се отклони от бранител на пътя на Кавани, и той с глава вкара за 2:2.

До края Юнайтед затисна домакините и след редица положения се стигна до 93-ата минута, когато Бруно намери Рашфорд на крилото, а той центрира към Кавани за плонж и крайното 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
414