Оле: Този отбор ще постигне велики неща


И. Ангелов

Оле: Този отбор ще постигне велики неща

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отклони отново въпросите за дългосрочното си бъдеще начело, но настоя, че отборът му се развива към по-добро. Договорът на норвежеца е до 2022-ра година, като от клуба до момента не са обявили дали ще търсят продължаване. Резултатите до момента при Солскяер са противоречиви, а клубът е в долната половина на таблицата във Висшата лига за момента след 9 кръга.

"Ние живеем в бизнеса на резултатите, и всичко, което искам е Ман Юнайтед да се подобри като отбор и като клуб. Аз имам много добър диалог с клуба през цялото време. Трябва да мислиш дългосрочно и краткосрочно, и аз никога няма да помисля, че моята цел е да докажа нещо, което касае само мен. Тук не стоят така нещата. Всяко решение, което правя, е за доброто на Манчестър Юнайтед.

"За мен всичко е до резултатите и ако продължим да се подобряваме имаме много добър шанс защото този отбор и състав ще постигне велики неща. 

"Отборите, които печелят лигата правят добри поредици от резултати, те са постоянни. Аз знам, че този сезон е по-несигурен, но ако погледнете последните 40 мача на отбора, ние печелим 2, правим 1 равен, печелим 2, губим 1. Започваме да ставаме постоянни.

"Погледнете статистиката след последните ни трансфери и идването на Бруно. От онзи мач с Бърнли, само Ливърпул е спечелил повече точки от нас, така че напредваме. Ставаме все по-добри и по-добри.

"Ние не стартирахме сезона наравно с всички останали заради Европа и предсезонната подготовка, която липсваше. Сега показваме на какво сме способни. Ако продължим да се подобряваме и задържим тази настройка, сигурен съм, че ще се покачим.

"Този сезон е много непредвидим и основното е да концентрираш ума. Може да простиш всяка грешка, стига да имаме правилен подход и настройка - и аз чувствам, че стигаме до правилното място".

Днес Манчестър Юнайтед ще гостува на Саутхемптън в десетия кръг от английското първенство.

  Сподели
227