Александър-Арнолд: Неправилно е такова натоварване на играчите


Н. Гавазов

Александър-Арнолд: Неправилно е такова натоварване на играчите

Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд се оплака от прекаленото натоварване  на футболистите  през този сезон.

По-рано в петък мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че престава да се оплаква от тежкия график на мачовете, защото се е убедил, че по никакъв начин няма да промени ситуацията.

Проблемът обаче не е изчезнал и сега мислите на Клоп се повтарят от Александър-Арнолд, който в момента отсъства заради травма на прасеца.

"Плащат ни да играем футбол, така че не можем да се оплакваме, че трябва да играем мачове.

Трябва обаче да мислим своя организъм. Неправилно е да подлагаме човешкото тяло на такова натоварване.

Наблюдаваш бегачи на маратонска дистанция, триатлонистти, колоездачи от Тур дьо Франс. Те тренират дълго време и след това дават всичките си сили за кратък период от време.

За такъв вид дистанция трябва да тренирате - телата ни не са тренирани за това. Имаме пик от 90 минути, след който трябва да се възстановите.

Но когато се иска да го прави толкова често, това е несправедливо и човешкото тяло просто не може да се справи.

Мисля, че вече е доказано, че основната причина за наранявания на коляното, глезена и ставите презтози сезон е умората. Това е така, защото сте изморени и когато се приземяваш, ти не поставяш крака си в правилната позиция, нямате енергия да омекнете скок или приземяването.

Мисля, че проведох само три или четири тренировки и изиграх 80 минути, след което веднага започнах сезона", заяви  Александър-Арнолд.

  Сподели
253