Сър Алекс готви голяма чистка през лятото


Н. Гавазов

Сър Алекс готви  голяма чистка през лятото

Сър Алекс Фъргюсън смята да предприеме най-голямата чистка в отбора на „червените дяволи" през последното десетилетие и да направи бразилският дует в лицето на Андерсон и Рафаел ядрото на бъдещия Манчестър Юнайтед, съобщава новината The Telegraph. Според изданието, очаква се най-малко шестима играчи от основния състав да напуснат отбора: Едвин ван дер Сар, Гари Невил, Майкъл Оуен, Уесли Браун , Томас Кушчак и Оуен Харгрийвс.

Според изданието, на Гигс и Скоулс ще бъдат предложени нови договори, а Клевърли и Уелбек, които са под наем в Уигън и Съндърланд ще се завърнат и ще заиграят в основния състав.

„В дългосрочен план се надявам Андерсон да се окаже наследник на Скоулс", заяви неотдавна Сър Алекс.

Относно Рафаел, шотландският специалист е на мнение, че 20-годишният бразилец е постигнал огромен напредък през последните месеци.

„Травмата на Невил предостави на Рафаел повече възможности за изява, отколкото той очакваше. Той е един от тези футболисти, които напреднаха в кариерата си при идването си тук", коментира Сър Фъргюсън.

Също така шотландският специалист вижда в лицето на Джони Евънс и Крис Смолинг достойни наследници на Видич и Фърдинанд, а относно Бебе, той задно с Македа и Ернандес ще трябва да се конкурира с Рууни и Бербатов.

 

  Сподели
93