Артета разкритикува Пепе


Н. Гавазов

Артета разкритикува Пепе

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета разкритикува крилото си Никола Пепе за изгонването срещу Лийдс.

И без това трудният мач на "Елънд Роуд“ стана още по-труден за "артилеристите“, когато в началото на второто полувреме Пепе започна да изяснява отношенията си с Езжан Алиоски, а след това бутна противника си. Реферът Антъни Тейлър се допита до VAR и показа на Никола червен картон.

Арсенал  остана с десет човека и бе принуден да се оттегли в дълбока защита и само с цената на невероятни усилия измъкна равенството 0:0.

Артета няма как де не коментира действията на най-скъпия си играч, който сега ще бъде отстранен за мачовете срещу Улвърхемптън, Тотнъм и Бърнли.

"Като се има предвид колко рано бе изгонен Пепе, трябва да сме доволни от точката. Никога не съм доволен от равенството, но предвид обстоятелствата, равенството тук е сносен резултат. Червения картон е неприемлив.

Първото полувреме имаше два периода. Играта ни се обърна към по-лошо, започнахме да губим топката и да оставяме място за пробиви. През второто полувреме трябваше да се съсредоточим върху защитата и да бъдем търпеливи, опитвайки се да използваме нашите играчи в пространството, което те ни оставяха.

Трябва ли Пепе да се извини? Зависи от играча. Постъпката му е неприемлива. Ще се разбера с играча", заяви Артета.

  Сподели
396