Ходжсън се поддал на уговорките на Клоп


Н. Гавазов

Ходжсън се поддал на уговорките на Клоп

Наставникът на Кристъл Палас Рой Ходжсън потвърди, че Юрген Клоп от Ливърпул и Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити печелят битката за връщане на пет замествания във Висшата лига.

В сряда се проведе видеоконференция, в която участваха всички мениджъри от Висшата лига и някои от тези 11, които се бяха обявили  срещу пет сменипрез август, промениха мнението си.

"Те все още се нуждаят от няколко гласа. Но мисля, че има голям шанс да успеят.

Подобно на мен, още един или двама души, които преди гласуваха против, бяха убедени от страстните аргументи на топ клубовете.

Няма съмнение, че това ще помогне на големите отбори. Те настояват, че това ще намали риска от травми и дори ще има положителен ефект върху психическото състояние на играчите.

Що се отнася до психичното здраве, става много трудно да се спори. Въпреки че, трябва да кажа, не съм сигурен, че повечето смени, а не по-малкото мачове ще помогнат на каузата.

Хора като мен,  Дейвид Мойс и Скот Паркър казаха, че няма да имат нищо против, ако пет смени зарадват всички.

Ако има ново гласуване и моят президент ме попита, ще му кажа да гласува за, ако всички го искат. Не искам да бъда този, който развява флага на барикадите и казва, че всичко е грешно", заяви Ходжсън.

  Сподели
210