Калвърт-Люин с два в победата над Фулъм (видео)


И. Ангелов

Калвърт-Люин с два в победата над Фулъм (видео)

Фулъм прие Евертън в срещата от поредния девети кръг на английската Висша лига. Днес на "Крейвън Котидж" гостите направиха едно силно полувреме и издържаха във второто за победа с 3:2 след голове на Калвърт-Люин на два пъти и Дукуре. С победата Евертън събира 16 точки и е на 4 пункта от върха.

Първият гол дойде още с първата атака в мача, като Ришарлисон центрира от ляво след като отне топката в центъра и напредна, и от близо Калвърт-Люин завърши, макар подаването да бе малко зад него - 1:0.

В 15-ата минута обаче домакините изравниха когато Кордова-Рийд размени двойно подаване на дъгата с Кеърни, който го изведе в полето за нисък удар през Пикфорд и 1:1.

В 18-ата минута Калвърт-Люин вкара след подаване от дясно, но от позиция на засада и голът му бе отменен. 10 минути след това обаче отново от ляво Лука Дин намери Люин за 2:1. В 35-ата минута Дин асистира и на главата на Дукуре за 3:1.

След почивката Фулъм бе по-силен и можеше да вземе нещо от срещата. В 67-ата минута Митрович спечели дузпа срещу Бен Годфри, която изпълни Иван Кавалейро. При засилката към дузпата обаче той се подхлъзна и с удар с десния крак топката се удари в левия му и балонно прехвърли вратата.

В 70-ата минута все пак домакините върнаха гол когато Лукман напредна и намери Рубен Лофтъс-Чийк, и играчът под наем от Челси стреля мигновено, топката се копна от крака на Джери Мина и прехвърли Пикфорд за 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
231