Пеп: Основен фаворит за титла е Тотнъм


И. Ангелов

Пеп: Основен фаворит за титла е Тотнъм

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели мнението си, че след вчерашната победа на отбора на Жозе Моуриньо с 2:0 над Ман Сити, в момента Тотнъм е основен фаворит за титлата в Англия. След 8 кръга в първенството Сити е вкарал само 10 гола, което е най-лошия им подобен рекорд от 2006-07 година насам.

"Те са на върха в класирането. Така очевидно те са по-голям претендент от всеки друг в момента. Разбира се, остават много точки, за които да се играе до края. Ние изоставаме с 8 точки, имаме мач по-малко, но има много отбори над нас. Трябва да започнем да печелим мачове, защото иначе няма да имаме възможност и знаем това. Трябва да опитаме да печелим, знаем.

"По отношение на играта, мисля, че не сме толкова далеч. Но в момента се затрудняваме да вкарваме. Това не е до един или друг отделен човек. Това е реалността, 10 гола - това не е достатъчно. 

"Спомням си в първия ми сезон Челси, да, в началото беше голяма битка на върха, и в края те взеха предимство. Втория сезон, третия и четвъртия, беше в полза на Сити два пъти и един път Ливърпул. Този сезон изглежда битката е най-отворена, но пак повтарям, че са минали само 9 мача и остава много до края.

"Ще видим. Знаете, че ще играем много срещи този сезон и ще видим какво ще се случи. Ще видим".

Сити има 12 точки за сезона след 9 кръга, или това е най-лошото постижение за отбора на този етап на сезона от сезон 2008-09 г., когато имаха само 10 т.

  Сподели
192