Клоп: Две неща са без промяна - таблицата и трите смени


Н. Гавазов

Клоп: Две неща са без промяна - таблицата и трите смени

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни позицията си относно връщането на възможността за пет смени  в английската Висша лига.

"Ние се борихме усилено за зимна пауза в редовния сезон. Седмица след най-натоварения период от сезона. За една седмица, когато не трябва да мислите за футбол, не трябва да тренирате, не трябва да ставате сутрин и да мислите: "Как ще играя тази вечер?“. Беше много трудна битка да играя само една седмица по-малко.

Но нещата сега са различни. Сега е сезон, който е с четири седмици по-кратък, но със същия брой срещи. Това е специално време не само за футбола, но и за целия свят. Всички трябва да се борим, за да преминем през това. Целият свят се промени, но две неща, които останаха същите, са класирането във Висшата лига и броят на възможните замени.

Това не е въпрос за Ливърпул, а за благополучието на играчите. За нищо друго. Проблемът е, че ако попитате играчите, те ще кажат: "Добре съм!".  Защото футболистите винаги искат да играят. Винаги. Докато не се контузят.

Асоциацията не трябва да пита играчите. Това е здравият разум. Няма нужда да питаме мениджърите какво мислим, защото проблемът е ясен. Вземете решение. Най-доброто решение е да бъдат върнати петте смени", заяви Клоп.

  Сподели
99