И Блекбърн се изгаври с Ливърпул


Т. Михайлов

И Блекбърн се изгаври с Ливърпул

Блекбърн записа важен успех с 3:1 над Ливърпул и се отдалечи на 7 точки от опасната зона. Роувърс надигра тотално намиращият се в криза някогашен колос и заслужи трите точки. Загубата пък може да коства главата на мениджъра на “червените” Рой Ходжсън.

Ливърпул започна по-добре и дори вкара гол чрез Торес, който бе отменен поради засада. Последва пропуск на Ел Ниньо с глава. Постепенно домакините овладяха инициативата и в 32-ата минута Олсон откри с удар под плонжа на Рейна след извеждащ пас на Диуф.

Малко след това Бенжани Мварувари вкара втори гол във вратата на мърсисайдци. Това стана с мощен удар след силна игра на нападателя срещу гръцкяи защитник Кириякос. През втората част Блекбърн се ориентира повече на контраатаки и в 57-ата минута Хойлет подаде към Бенжани за 3:0.

Ливърпул успя да върне едно попадение в 81-ата минута. Разписа се капитанът Стивън Джерард. Каут центрира към Торес, чийто удар се отби от Нелсън и попадна в любимеца на Коп. В 85-ата минута обаче Джерард изпусна дузпа, отсъдена за нарупение на Салгадо срещу самия него.

  Сподели
129