Арсенал и Ман Сити играха за Юнайтед


Т. Михайлов

Арсенал и Ман Сити играха за Юнайтед

Арсенал и Манчестър Сити завършиха при 0:0 в дербито на 22-ия кръг на Висшата лига на “Емирейтс” в Лондон и не можаха да намалят съществено преднината на временния лидер Манчестър Юнайтед. Мачът не бе от най-интересните, като домакините бяха по-близо до победата, но “гражданите” играха добре в защита и си тръгнаха с това, за което бяха дошли.

Срещата започна обещаващо с пропуск на Ван Перси, който не можа да засече отблизо центриране на Насри. Сити отговори с положение пред Милнър, който не бе точен. Ван Перси пък имаше малшанса да види как добрият му удар среща страничната греда. В 28-ата минута Фабрегас стреля ниско, но топката отново се удари в гредата.

Втората част продължи с лека доминация на Арсенал, но пред хората на Венгер почти не се откриха добри възможности. Ван Перси и Сеск Фабрегас пробваха удари от дистанция спасени от Джо Харт. Сити контраатакуваше рядко и без опасност за Фабиански. В края нервите на Сабалета и Саня не издържаха и те получиха червени картони след спречкване.

След този резултат Манчестър Сити остана на второ място с 42 точки, на две зад Манчестър Юнайтед, който е с два мача по-малко. Арсенал е трети с 40 и мач повече от “червените дяволи”.

  Сподели
148