Нюкасъл Юнайтед заведе дело срещу Висшата лига


Н. Гавазов

Нюкасъл Юнайтед заведе дело срещу Висшата лига

Нюкасъл Юнайтед съди английската Висша лига заради провала на сделката за продажба на клуба на държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия PCP Capital Partners и Reuben Brothers, съобщиха от пресцентъра на клуба.

"Поради клаузата за поверителност, Нюкасъл преди това не е коментирал арбитражното дело срещу Висшата лига, за провала на продажбата на клуба. Клубът не разкрива материалите по делото, но може да потвърди, че е инициирал арбитражно разбирателство срещу Висшата лига. Не е ясно кога делото може да приключи, предвид подхода на Висшата лига и нейните адвокати, компанията Bird & Bird. Независимо от това, клубът ще продължи да прави всичко възможно, за да търси справедливо, пълно и навременно разглеждане на иска", се казва в съобщението.

Съобщава се, че собственикът на Нюкасъл Майк Ашли е наел двама адвокати, които да представляват клуба по време на процеса. Според ръководството на Нюкасъл,  действията на изпълнителния директор на Висшата лига Ричард Мастърс доведоха до това  сделката да не се осъществи.

Ще припомним, ръководството на английската Висша лига блокира сделката за продажба на клуба, въпреки факта, че Нюкасъл Юнайтед предостави доказателства, че инвеститорите са независими по отношение на правителството на Саудитска Арабия. Ръководството на Нюкасъл Юнайтед изрази несъгласие с решението на Висшата лига.

  Сподели
181