Конте: Абрамович бе много близо до мен


Н. Гавазов

Конте: Абрамович бе много близо до мен

Бившият мениджър на Челси Антонио Конте, който сега оглавява Интер, говори за уволнението си от лондонския клуб през 2018 г. и сподели спомените си от комуникацията със собственика на "сините"  Роман Абрамович.

"Моментът на уволнение на треньор винаги е много труден. Струва ми се, че клубът никога не се опита да обясни решението си. Но в нашата работа трябва да приемаме такива ситуации. Не е лесно да си мениджър на Челси. Трябваше да живея под сериозен натиск, особено външен, но бе тъжно да напусна отбора само след два сезона, защото установих връзка с феновете и играчите.

Понякога можете да се съгласите с уволнението, защото отборът има лоши резултати, а понякога не разбирате защо се е случило това. Но мисля, че трябва да го приемете и имам добри спомени от клуба и г-н Абрамович, който изпитва истинска страст към футбола. Бе невероятно, особено в първия ми сезон, защото той бе много, много близо до мен и ме питаше за моя футбол и идеи. Абрамович ме е посещавал много пъти в базата. Спомням си как искаше да гледа клипове с нашата игра и подготовката за съперника. В цялата ми кариера той е един от най-страстните хора по отношение на футбола", заяви Конте.

  Сподели
107