Сити с два варианта за наследник на Агуеро


Н. Гавазов

Сити с два варианта за наследник на Агуеро

Манчестър Сити определи два приоритетни варианта за наследник на нападателя Серхио  Агуеро.

Агуеро се утвърди като един от най-добрите нападатели на Висшата лига за всички времена, спечелвайки легендарен статут в Сити, където играе от 2011 година.

Рано или късно обаче всичко приключва. "Гражданите" все още не се съмняват в уменията на Агуеро, но смятат, че на Серхио не остава много да бъде на най-високото ниво.

Освен това на "Етихад" не са забравили, че настоящият договор на Aguero все пак ще изтече в края на този сезон. Тогава Серхио  ще навърши 33 години.

Според британски източници, Сити все още се надява да подпише нова сделка с Агуеро, но в същото време клубът желае да подпише с играч, който ще споделя тежестта на голмайсторското бреме и в крайна сметка ще стане наследник на Серхио.

Сити все още има Габриел Жезуш, но бразилецът е в клуба от 2017 г. и не е показал, че отборът може постоянно да разчита на него през това време, така че гражданите се готвят да навлязат на трансферния пазар.

Списъкът  на Сити за следващото лято ще бъде оглавен от Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд и Лаутаро Мартинес от Интер.

Изглежда, че Мартинес е по-вероятният вариант. 23-годишният аржентинец мечтае за Барселона, но сегашното финансово състояние на клуба от "Камп Ноу" прави такъв трансфер невъзможен и оставя на Сити шанс да прихване сънародника на Агуеро.

В случая с 20-годишния Холанд, "гражданите“ рискуват да се изправят пред неадекватно високи цени и ожесточена конкуренция. Същото може да се каже и за Килиан Мбапе от ПСЖ.

  Сподели
531