Нова трудна победа остави Юнайтед на върха


Т. Михайлов

Нова трудна победа остави Юнайтед на върха

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Стоук Сити в двубой от 22-ия кръг на Висшата лига и записа важни три точки в борбата за титлата. След 20-изиграни мача, “червените дяволи” са лидер пред градския си съперник Манчестър Сити и Арсенал, които се срещат в сряда.

Двубоят бе доста труден за 18-кратните шампиони, които отново не можаха да вземат добра преднина и да си осигурят спокойствие. Макар да беше хегемон на терена, тимът на Сър Алекс Фъргюсън остави напрежението до края. Хавиер Ернандес беше партньор на Бербатов в атаката, тъй като Уейн Рруни е контузен.

Срещата започна по-добре за домакините, които постепенно пристиснаха съперника си. Пръв Бербатов попаднана чиста позиция след рикошет в защитник, но Роберт Хут  блокира удара му в последния момент. Все пак в 27-ата минута Юнайтед откри. Бербатов намери добре Нани отдясно и португалецът центрира ниско към Чичарито, който с пета вкара ефектно в близкия ъгъл.

В началото на втората част обаче Стоук се съвзе и в 50-ата минута шокиращо изравни с единствения си точен удар във вратата на Кушчак. Диън Уайтхед реализира с глава след прекрасно центриране на Тунджай. Юнайтед обаче реагира бързо и отново пое контрол в мача, а голът не закъсня. Вкара го Нани с чудесен удар от границата на наказателното поле в 62-ата минута.

  Сподели
147