Джо Гомес се опасява, че сезонът за него е приключил


Н. Гавазов

Джо Гомес се опасява, че сезонът за него е приключил

Защитникът на Ливърпул Джо Гомес се опасява, че ще пропусне останалата част от този сезон и Европейското първенство следващото лято заради контузия на коляното.

Припомняме, че тренировката на националния отбор на Англия в сряда се превърна в контузия на Гомес. Според очевидци, Джо е наранил коляното си буквално изведнъж - без контакт с никой от останалите играчи и без да изпълнява каквито и да е силови упражнения.

Старши -треньорът на Англия Гарет Саутгейт вече потвърди, че Гомес се завръща в своя клуб за задълбочен преглед, който ще определи  естеството на контузията. Специалистът изрази увереност, че травмата не е сериозна и футболистът бързо ще се върне на терена.

Надеждата е Джо да е избегнал травма на кръстните връзки, както се случи с неговия съотборник Върджил Ван Дайк миналия месец.

Според източници, близки до "Трите лъва", вероятно става дума за увреждане на сухожилие на надколяната част, но тази травма е достатъчно сериозна, за да деактивира 23-годишния защитник до края на сезон 2020/21, а много е вероятно и да го лиши от участие на Европейското първнество догодина.

"Той подаде и нямаше никой близо до него. Изпита силни болки. Когато това се случи с някой от вашите приятели или съотборници, не е лесно. Не е лесно за мен и всички момчета", коментира вратарят на Бърнли Ник Поуп.

Трябва да припомним, че това не е първата сериозна контузия в кариерата на младия футболист. През 2018 г. Гомес бе принуден да пропусне Световното първенство поради операция на глезена. И още по-рано, през октомври 2015 г., Джо скъса кръстни връзки на коляното си и пропусна точно 12 месеца.

В допълнение към гореспоменатия Ван Дейк, Гомес ще бъде придружаван от Фабиньо и Трент Александър-Арнолд в лазарета в Ливърпул. Склонността на Жоел Матип към контузия и липсата на опит на Рийс Уилямс с Натаниел Филипс подтикват "червените"  да  купят защитник, с който отчасти да решат кадровото бедствие, сполетяло ги само на втория месец от новия сезон. Според различни източници, шампионите ще се обърнат към футболните власти с молба да получат разрешение за трансфер още този месец.

  Сподели
226