Лий Бойър отнесе три мача наказание


Н. Гавазов

Лий Бойър отнесе три мача наказание

Въпреки, че реферът Питър Уолтън не забеляза как халфът на Бирмингам Лий Бойър настъпи по крака падналия на земята Бакари Саня, постъпката на бившия английски национал не остана ненаказана от дисциплинарната комисия на Футболната асоциация и нарушителят отнесе дисквалификация от три мача, съобщава The Telegraph. Както е известно, инцидентът се случи по време на победата на Арсенал с 3:0 на "Сейнт Андрюс" в събота, а самият Питър Уолтън призна по-късно, че веднага би изгонил Бойър от игра, ако е бил видял навреме случилото се.

Бившият футболист на Нюкасъл и Уест Хям обаче бе санкциониран със задна дата - това е напълно възможно в случай, когато съдията не успее да види инцидента и ще липсва тази вечер на своя отбор в мача му срещу Блекпул. Бойър винаги е имал проблеми с поведението си, като най-известно е сбиването му със своя съотборник в Нюкасъл Киерон Дайър, но въпреки всичко се превърна в неразделна част от халфовата линия на Алекс Маклийш.

Самият мениджър на Бирмингам пък прие напълно наказанието на своя състезател, заявявайки, че отборът му ще се справи и без халфа.

 

  Сподели
74