Клоп се страхува от коронавируса


И. Ангелов

Клоп се страхува от коронавируса

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че се страхува коронавируса да не се разрази и в неговия отбор след завръщането на играчите от паузата за национални срещи. Днес Ливърпул среща Манчестър Сити и след това Висшата лига се връща чак на 21 ноември.

"Да, притеснен съм. Но в момента постоянно съм притеснен с тези неща. За нас чувството е по-безопасно когато сме всички на тренировки. Имахме няколко случая, не много, и от скоро нямаме, което е добре. Но сега може да се случи отново в това време, в което живеем. 

"Проблемът, когато има национални срещи, е, че нямаме контрол. Опитахме да разберем какви са протоколите и дали се различават от тези на ФА, но се оказа, че те не трябва да отговарят на изискванията на ФА. Те и не трябва да го правят, защото ФИФА не е замесена в това. 

"Щеше да е добре ако можехме да забраним играча да пътува ако нямаме връзка с ФА. Аз съм сигурен, че ако познавахме протоколите и те бяха съгласно тези на ФА, всичко щеше да е наред. Но понякога не знаем и няма какво да направим.

"Не съм притеснен само заради Ковид, но и защото играем по 3 срещи на 9 дни."

  Сподели
308