Сунес: Играчите са виновни, не Солскяер


И. Ангелов

Сунес: Играчите са виновни, не Солскяер

Легендата на Ливърпул Греъм Сунес даде мнението си, че Оле Гунар Солскяер е бил предаден от играчите на Манчестър Юнайтед, като норвежецът не заслужава цялата критика, която получава напоследък за резултатите на отбора си. Юнайтед се намира на 15-то място в лигата и няма победа у дома за сезона, като се намира на 9 точки от върха и кръвния враг Ливърпул.

"И аз съм бил мениджър и съм бил уволняван. Бил съм мениджър под напрежение, и това не е лесно време за Оле. Винаги при него, той се намира на 1 слаб мач от това да му кажат, че всичко е погрешно в клуба. Това е цената когато си в Манчестър Юнайтед.

"Аз четох във вестниците, че играчите не биха имали против промяна на мениджъра. Играчите вкараха Манчестър Юнайтед в тази ситуация, не Оле. Играчите се представят под нивото. Но така е футболът тези дни, всички гледат мениджъра. 

"Трябва постоянно да караш играчите да гледат в огледалото и да питат 'мога ли да правя повече?'. Чудя се, дали някои от играчите на Манчестър Юнайтед правят това в момента. Или поемат лесния път, искат изход - 'разкарайте мениджъра и всичко ще е наред'. 

"Тази съблекалня трябва да се погледне, заедно и индивидуално, за да разбере защо е в тази ситуация. Има добри играчи в тази съблекалня - изправете се и се покажете. За вас и по-важно, за семействата ви, а след това за мениджъра и клуба. 

"Затова аз отдавна спрях да работя като мениджър. Вече не можеш да изискваш това от играчите. Вместо това трябва да ги молиш. В края на всяко изречение трябва да казваш 'моля те'. 'Моля те да бягаш малко повече... моля те да бъдеш по-агресивен... моля те дай всичко...'

"Това преди беше даденост, и трябва да е даденост. Ти си в голям клуб като Юнайтед. Тук няма лесни мачове, всеки мач трябва да е като финал за купа. Като гледаме отвън, сякаш тези играчи си стоят в креслата и просто гледат да обвинят някой друг".

  Сподели
111