Сър Алекс: Най-важният човек в Юнайтед съм аз


Н. Гавазов

Сър Алекс: Най-важният човек в Юнайтед съм аз

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън смята, че сагата с новия договор на Уейн Рууни е била лична заплаха и изпитание за статуса му на бос в клуба. Шотландският специалист смята, че след приключването на историята и подписването на новия договор с Уейн, позицията му на „Олд Трафорд" продължава да бъде мощна, а най-важният човек продължава да бъде именно той.

„Най-важното нещо, на което трябва да се крепи управлението в нашия клуб, а и това вече е закрепено във вътрешния правилник, според който най-важният човек в Манчестър Юнайтед е мениджърът. В момент, в който един играч стане по-силен от своя мениджър, клубът ни е свършен. Той никога няма да бъде същия. Всеки един проблем може да се реши, има начини за това. Трябва да бъдеш силен, но и да имаш подкрепата на Борда. Аз винаги съм я имал. Важното е да осъществяваш необходимия контрол, защото това е жизнено необходимо за Юнайтед. В случая с Уейн няма никакво съмнение, че той получи лоши съвети. Важното е, че се справихме със ситуацията", заяви Сър Алекс в интервю за ирландската телевизия RTE.

Малко по-рано през деня, шотландския специалист в интервю за радиостанция RTE Radio 1, отправи открити обвинения към футболните агенти, които според него се опитват да изнудват клубовете и предявяват за своите клиенти неизпълними претенции.

 

  Сподели
93