Артета: Омръзна ми ситуацията със Салиба


Н. Гавазов

Артета: Омръзна ми ситуацията със Салиба

Мениджърът на Арсенал Микел Артета сподели мнение за централния защитник Уилям Салиба, който  се завърна в Арсенал миналото лято от Сент Етиен, където бе под наем след трансфера си в лагера на "артилеристите"  през 2019 година.

"Омръзна ми от ситуацията със Салиба, защото през последните няколко дни се опитваме да намерим начин да му дадем малко практика. Обясних му, че се нуждае от преходна година, когато Арсенал оформи трансфера му и го изпрати под наем в Сент Етиен. По много причини това не се случи - той нямаше тази преходна година и трябва да премине през нея.

В момента, с толкова много централни защитници в нашия отбор, трябваше да го изключим от състава, което е много разочароващо и болезнено. Сега имаме контузени и бихме могли да го използваме, но това е част от нашата работа.

Разбира се, опитахме да намерим подходящия клуб за Салиб през последните няколко дни от трансферния прозорец, но не успяхме. Ще разгледаме ситуацията през следващите няколко седмици, ще седнем с него и ще видим кое е най-доброто нещо, което трябва да направим. Но това ще зависи и от визията му за ситуацията и от съществуващата конкуренция  на неговата позиция", заяви Артета.

  Сподели
442