Крауч: Не мисля, че Салах симулираше


Н. Гавазов

Крауч: Не мисля, че Салах симулираше

Бившият нападател на Ливърпул Питър Крауч е уверен, че Мохамед Салах не е симулирал за  дузпа срещу Уест Хем миналия уикенд.

Миналата събота Салах помогна на Ливърпул да постигне победа с 2: 1 над Уест Хем, като спечели и реализира дузпа сам. Въпреки факта, че защитникът на "чуковете" Артур Масуаку ясно докосна крака на Салах, мнозина смятаха, че падането на Мохамед е "нарисувано". За това говориха например мениджърът на лондонския отбор Дейвид Мойс и дори легендата на "червените"  Греъм Сунес.

Крауч е съгласен, че Салах е можел да остане на краката си, но това не отменя факта, че правилата са нарушени срещу египетския голмайстор.

"Не мисля, че се гмурна, но Салах направи така, че реферът Кевин Фред ясно да разбере, че има контакт от Артър Масуаку. И щом има контакт, тогава това е дузпа.

Може да не ви хареса, че Салах падна на земята или че се възползва максимално от тази битка, но факт е, че там имаше нарушение.

Дали Салах би паднал след такъв контакт на улицата? Не. Но работата му е да даде всичко от себе си за отбора и Масуаку му даде възможност да получи дузпа.

Все още се водят спорове за това, но ако Ливърпул спечели лигата в края на сезона, ще запомни ли някой как бяха спечелени три точки срещу Уест Хем? Няма шанс. Ливърпул ще се интересува само от това какво взе от тях.

Може би, ако съдиите започнат да свирят фаулове, когато играчите останат на крака, би било различно. Искам да кажа, че нападателите са задържани и удряни толкова често, че  съдиите не им вярват, докато не паднат", заяви Крауч.

  Сподели
134