Погба: Допуснах глупава грешка


Н. Гавазов

Погба: Допуснах глупава грешка

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба обясни защо той е виновник срещу Арсенал при дузпата  срещу "червените дяволи".

Съдбата на неделната среща на "Олд Трафорд" бе предрешена от единствения гол от дузпа на капитана на "артилеристите" Пиер-Емерик Обамеянг в 69-та минута.  

Този 11-метров наказателен удар бе отсъден за фаул на Погба срещу Ектор Белерин. Според французина, той е бил твърде изморен, освен това мениджърът Оле Гунар Солскяер отново не му е позволил да играе като плеймейкър, но го е принудил да изпълнява защитна работа, в която не е твърде силен.

"Знаем, че играхме лошо. Що се отнася до мен лично, не трябваше  да фаулирам по този начин. Мислех, че ще стигна до топката, но не го направих. Това ни струваше  дузпата.

Както казах, работата е в подробностите. Трябва да играем по-добре - отборът и аз самият. Всичко започва от теб.

Почувствах, че докоснах  съперника, въпреки че знаех, че съм в наказателното поле. Не трябваше да го правя.

Може би бях малко изтощен и затова допуснах такава глупава грешка. Това ще бъде урок за мен. Защитата в собственото  ми наказателно поле не е най-силната ми черта и мога да работя върху нея.

Ние също така трябваше по-добре да разиграваме топката, като създаваме шансове.

Не очаквахме, че те ще играят срещу нас персонално. Трябваше да се адаптираме и да намерим решение, но не успяхме. Освен това не създавахме заплахи при владението на топката.

Както казах, играта на нашия отбор трябваше  да бъде много по-добър", заяви Погба.

  Сподели
424