Анчелоти се надява да остане в Евертън повече от две години


Н. Гавазов

Анчелоти се надява да остане в Евертън повече от две години

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви, че би искал да прекара повече време в клуба от Мърсисайд, отколкото стандартните за себе си две години.

По време на кариерата си Анчелоти имаше възможността да тренира някои от най-големите клубове в Европа като Челси, Реал Мадрид, ПСЖ, Байерн и Ювентус, но той не остана никъде повече от две години - с изключение на Милан, с който Карло спечели два пъти Шампионска лига от 2001 до 2009 г.

Анчелоти ще празнува една година от назначаването си в Евертън следващия месец, но Карло не смята, че е оставил зад себе си половината от времето.

"Всеки клуб има своя цел. Евертън има за цел да побеждава, а след това искаме да бъдем конкурентоспособни на ниво Висша лига и да стигнем до Европа. Това е малко различно.

Разбира се, че бихме искали да побеждаваме и мисля, че ще побеждаваме, но това отнема време - малко повече време от другите отбори от най-високо ниво, с които съм работил.

Но факт е, че тук се чувствам добре. Бих искал да прекарам повече време тук, отколкото двете или три години, които обикновено прекарвах в други клубове.

Бих искал да остана още малко, защото това е различен проект. Видях ясен и амбициозен план, когато се срещнах за пръв път със собствениците. Ето защо подписах договора.

Много съм щастлив тук. Харесва ми къде живея и където работя. Както казах преди, Евертън е семеен клуб и ми харесва да работя в семеен клуб", заяви Анчелоти.

  Сподели
122