Лампард: Зиеч ни подобри много, Челси набра скорост


И. Ангелов

Лампард: Зиеч ни подобри много, Челси набра скорост

Мениджърът на Челси Франк Лампард обяви, че е благодарен за голямото подобрение, което е донесъл в отбора Хаким Зиеч. Мароканският национал вкара два гола в двата си старта за отбора и повтори постижението на Диего Коста от 2014 г., като сега Лампард смята, че отборът му вече набира форма:

"Аз очаквах много от него защото бях наясно с качествата му и колко важни могат да са те за клуба. Той ни носи нещо различно, има око за подаването, получава топки, центрира и асистира. Но това, което видях още, е неговия характер когато играе и иска топката. 

"Работоспособността му без топка също е много, много добра. Той донесе тези качества и влиза с голямо самочувствие. Той ни донесе голямо подобрение с начинът си на игра и поведението си. Два мача в кратко време и пътуване до Русия за него след дълго отсъствие се оказаха добри.

"Аз мисля, че представянето ни беше добро изцяло. Това е тежко гостуване, те правят нещата трудни за нас. Знаехме, че трябва и да браним полето си. Трябваше да сме силни на първите и вторите топки. Исках това да бъде единият ни фокус, а другият да бъде развитието на играта с топка. Това наистина ме остави доволен. Някои от движенията и подаванията ни още от първата минута и чак до края, бяха много добри.

"Чувството е като добра стъпка напред. Аз продължавам да говоря каква работа имаме да свършим. Ние изобщо не сме близо до края на развитието си, така че това представяне донесе солидна победа. Определено имаме добра инерция след тази седмица. Равен на гости на Манчестър Юнайтед със суха мрежа, и две представяния, с които показахме подобрение. Ние нямахме предсезонна подготовка, купихме нови играчи. Така и нямахме това време да сработим и в момента се работи над това. 

"Знаех, че няма как просто да вдигнем ръце и всичко да заработи перфектно. Ние не сме в края на пътя си. Сухите мрежи са добър знак за ядрото на отбора. Тиаго и Едоард Менди много помогнаха за това, но групата, с начинът на защита и манталитета ни, показва, че сме позитивни. Аз няма да скачам от радост след такива победи, но беше позитивен ден."

Челси сложи край на поредица от 3 гостувания. Следващите 2 срещи са у дома срещу Рен в Шампионска лига и Шефилд Юнайтед във Висшата лига.

  Сподели
347