Клоп: В кризата Робертсън и Хендерсън може да са защитници


И. Ангелов

Клоп: В кризата Робертсън и Хендерсън може да са защитници

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че е вероятно да експериментира със защитата си за да запълни празните места заради контузиите. Той сподели, че след травмите на Ван Дайк и Жоел Матип, и последвалата контузия на Фабиньо, в тима остава един типичен централен защитник и това е Джо Гомес. Опции са младежите Натаниел Филипс на 23 години, Били Куметио на 17 и Рис Уилямс на 19.

"Аз познавам Нат Филипс най-дълго и бях щастлив с развитието му. Откакто го познавам той направи големи, големи стъпки и той е изключителен характер. Казвал съм и преди, че нямаме притеснения с него и как изглеждаше тогава. Имаше много клубове, които го искаха, но в края, може би заради коронавируса, никой нямаше пари да го купи, но ние очаквахме той да напусне, честно казано. Благодаря на Бог, че не го направи, но това е единствената причина той да не е в отбора за Шампионска лига.

"Той не може да е на пейката в Шампионска лига, но за Висшата лига може да играе и сега тримата са на линия и трябва да направим решение. Очевидно имаме и други опции като Хендо и Джини, или Джеймс, или Робо може да играе в центъра на защитата. Те не са по-малки от Масчерано, например, а той игра добре в тази роля.

"Така че, да все още имаме една или две опции сред тях и ще изберем. За да разберете какво сме измислили включете телевизорите си утре."

  Сподели
169