Гигс допуска, че Юнайтед ще чака 20 г. за титла


Н. Гавазов

Гигс допуска, че Юнайтед ще чака 20 г. за титла

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс признава, че "червените дяволи" могат да чакат 20 години за следващата си титла във Висшата лига.

За последно Юнайтед спечели титлата през 2012/13. Това бе прощалният сезон на Сър Алекс Фъргюсън. След това и под ръководството на Дейвид Мойс, Луис Ван Гаал и Жозе Моуриньо "дяволите"  не само не спечелиха Висшата лига, но дори не бяха част от надпреварата за титлата.

Под ръководството на Оле Гунар Солскяер Юнайтед също е далеч от титлата, а Гигс не изключва бившият му клуб да се зареди с търпение по примера на Ливърпул, който чакаше  титла 30 години.

"Възможно е за титла да се изчака 15, 20 години, особено ако Клоп и Гуардиола не отидат никъде. Те (Клоп и Гуардиола) имат ресурси и играчи.

Помислете за Ливърпул, който спечели титлата през 1990 г. и мислеше, че може да го направи скоро.

Дори на Клоп отне четири години и половина. Отнема много време, за да бъде изграден отбор на шампиони.

Вижте какво направи Клоп. Той подобряваше отбора си всеки сезон и след това спечели Шампионска лига. Виждаше се напредъкът им и това малко облекчава натиска.

В нашия случай с всеки треньор и с всяка покупка си мислим: "Това ще ни донесе победа в лигата". Но това не се случва“, заяви Гигс.

  Сподели
236