Вертонген очаква, че Почетино ще се върне във ВЛ


Н. Гавазов

Вертонген очаква, че Почетино ще се върне във ВЛ

Бившият защитник на Тотнъм Ян Вертонген очаква следващата работа на треньора Маурисио Почетино да бъде в клуб от Висшата лига.

Почетино тренира "шпорите" в продължение на пет години и половина, докато не бе уволнен през ноември 2019 г. През този период Тотнъм  редовно завършваше в топ 4 на Висшата лига, а веднъж стига до финал на Шампионска лига.

Почетино редовно е свързван с Реал Мадрид и Барселона, но Вертонген, който сега играе за Бенфика, прогнозира завръщането на 48-годишния аржентинец във Висшата лига.

"Мисля, че е нетърпелив. Мисля, че английската лига му подхожда много добре и той е треньорът, за когото физическата форма на играчите е приоритет.

Мисля, че треньор във Висшата лига е може би най-добрият вариант за него. Той винаги е искал да работи с голям отбор, така че трябва да видите кой от големите отбори може да му предложи работа. Мисля, че в момента има само два или три реални опции.

Няма да ги назовавам от уважение към другите треньори, но мисля, че точно това търси. Той иска голям отбор, който да му позволи да направи това, което направи толкова добре в Тотнъм.

Ако бях на негово място, щях да бъда нетърпелив, защото той обича работата си и иска да тренира отново“, заяви Вертонген.

  Сподели
125