Астън Вила взе точка в драма на Стамфорд Бридж (видео)


Т. Михайлов

Астън Вила взе точка в драма на Стамфорд Бридж (видео)

Челси се върна към лошите резултати и само 3 дни след успеха си над Болтън “сините” направиха зрелищно 3:3 с Астън Вила на “Стамфорд Бридж”. Срещата завърши изключително драматично и премина през множество обрати, като 3 от головете паднаха след 84-ата минута.

Франк Лампард даде аванс на Челси още в 22-ата минута, вкарвайки от дузпа отсъдена за нарушение на Джеймс Колинс срещу Флоран Малуда. Вила обаче пое контрола над събитията на терена и в 40-ата минута Ашли Йънг изравни от дузпа, отсъдена за фаул на Есиен срещу Рио Кокър.

Втората част започна чудесно за гостите от Бирмингам като Емил Хески заби топката в мрежата след центриране на Стюърт Даунинг. Челси успя да изравни чак в 84-ата минута, когато Дидие Дрогба се възползва от меле пред Фридъл и спаси надеждите на домакините за нова победа.

Последваха минути на силен натиск на шампионите, който даде резултат в последната минута на редовното време. Гола вкара Джон Тери, възползвайки се от отбита от Фридъл топка след удар на Есиен. Въпреки че Челси вкара цели три гола в един мач, “сините” не взеха пълен комплект точки. В продължението Албрайтън центрира прекрасно към Кларк, който с глава изравни.

Цял мач за Астън Вила направи капитанът на тима Стилиян Петров, който получи жълт картон. Равенството остави Челси едва на 5-ата позиция в класирането на точка от четвъртия Тотнъм и на 6 зад лидера Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко. Астън Вила е едва 15-ти с 21 точки, на 2 над опасната зона.

Видео: Тук

  Сподели
155