Артета е възмутен от отменения гол


Н. Гавазов

Артета е възмутен от отменения гол

Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази недоволството си от отменения гол на Александър Лаказет срещу Лестър.

Арсенал загуби в неделя вечер за първи път в историята на Висшата лига у дома от Лестър, като допусна единствения гол, дело на Джейми Варди, десет минути преди края на срещата.  

Двубоят обаче можеше да се развие по различен начин, ако в самото начало бе зачетен голът на Лаказет, който затвори подаването от корнер на Дани Себайос. Реферът обаче реши, че Гранит Джака, макар и да не докосва топката, се намира  в активна засада и пречи на вратаря. Артета не може да се съгласи с това.

"Много съм разстроен. Играта беше в нашите ръце през първото полувреме и не знам защо, по дяволите, трябваше да бъде отменен този гол.

Предвид начина, по който вървеше играта, на мен ми се струваше, че през първото полувреме бяхме в пълен контрол над ситуацията на терена и не позволихме нищо на съперника. Спечелихме всяка топка, създадохме поредица от шансове и вкарахме гол и не разбирам как бе отменен.

През второто полувреме те започнаха да се защитават по-дълбоко, в очакване на наша грешка и в един момент това се случи.

Срещу отбори, които дълбоко се защитават и са добре организирани, трябва да стреляте към вратата им, когато пробиете защитата им.

Те играха по подобен начин с Манчестър Сити, отбелязвайки благодарение на статичните положения и ние трябва да ги похвалим за това, но нашите играчи реагираха добре на пропуснатия гол и аз ги съжалявам", заяви Артета.

  Сподели
277