Ливърпул потвърди загубата на Матип и Тиаго


Н. Гавазов

Ливърпул потвърди загубата на Матип и Тиаго

Ливърпул потвърди загубата на защитника Жоел Матип и полузащитника Тиаго Алкантара за мача от Шампионска лига срещу Аякс в сряда вечер.

В допълнение към Върджил Ван Дейк, който получи травма на кръстните връзки при сблъсък с Джордан Пикфорд миналата събота,  Алкантара също пострада от играч на Евертън.

Тиаго бе ударен в крака под коляното от Ришарлисон, който бе изгонен заради грубия му скок.

Що се отнася до Матип, който едва се завърна от контузия в задната част на бедрото си, той изигра всичките 90 минути срещу "карамелите", но след мача той се оплака от дискомфорт и в резултат не излетя за Амстердам.

"Доведохме много играчи тук, но някои липсват, а Жоел е един от тях. Предвид предишните му проблеми, едва ли щеше да започне  тук от самото начало след 90 минути срещу Евертън. Оставихме го у дома, но шансовете са добри, че ще играе отново този уикенд.

Тиаго не е тук и всички го знаят, защото всички видяха как се движеха. Не знам колко време ще отнеме. Както казах, двама от нашите играчи, Тиаго и Върджил, бяха контузени през  миналия уикенд. Жоел също, но по други причини.

Но честно казано, харесвам избора ни на футболисти  тук. Може би ми харесва! Харесва ми и мисля, че трябва да се опитаме да спечелим мача", заяви Клоп.

  Сподели
302