Мертезакер обясни ситуацията с Йозил


Н. Гавазов

Мертезакер обясни ситуацията с Йозил

Ръководителят на академията на Арсенал Пер Мертезакер обясни ситуацията на Месут Йозил с факта, че халфът е променил житейските си приоритети.

След назначаването на Микел Артета за мениджър на Арсенал през декември 2019 г., Йозил си върна мястото в стартовия състав на отбора, но това продължи само до март, когато сезонът бе спрян поради пандемията от коронавирус.

След възобновяването на футбола през юни Месут вече не играе за "артилеристите"  и дори не бе включен от мениджъра Микел Артета в заявката за Лига Европа.

През този период Йозил отказа да намали заплатата си от 350 000 паунда на седмица, а също така отказа да напусне "Емирейтс", докато трансферният прозорец е отворен.

Мертезакер подозира, че за неговия сънародник, наближаващ края на кариерата му  е станало по-важно да уреди бъдещето на младото си семейство, отколкото да играе футбол.

"Много неща се промениха за него извън терена. Той се ожени, създаде семейство. Може би фокусът му се измести.

Както и да е, той все още е щастлив да играе футбол. Той е единственият играч, с когото имах възможността да играя за три отбора: Вердер Бремен, Арсенал и германския национален отбор. Така че много съжалявам, че се оказа в такава ситуация, при която на практика не се използва", заяви Мертезакер.

  Сподели
333